Bestelbus voor voorlichtingsactiviteiten

Het project

De Kindertelefoon is actief in het geven van voorlichting aan kinderen uit haar doelgroep. Dit gebeurt op scholen en op festivals en evenementen waar veel kinderen komen. Kinderen worden daar voorgelicht over de dienstverlening van De Kindertelefoon. Nadat er contacten zijn gelegd kunnen kinderen en jongeren met de hulpverleners van de Kindertelefoon in gesprek gaan. Ook wordt er in de lessen aandacht besteed aan de Kindertelefoon.

Voor deze activiteiten bestond behoefte aan een bestelbus waarmee materiaal vervoerd kan worden, kinderen kunnen worden ontvangen en waarmee snel een stand kan worden ingericht.

Wat heeft de Vriendenstichting gedaan?

Het bestuur heeft in samenwerking met de New Business School van Nyenrode in Amsterdam een project opgesteld voor eerstejaars studenten. Zij kregen de opdracht een business case uit te werken met als doel fondsen te werven voor de aanschaf van een bestelbus voor De Kindertelefoon. De studenten hebben dit gedaan door het organiseren van een veiling. Zij hebben gezorgd voor de artikelen die konden worden geveild, de uitnodiging naar bezoekers, de locatie en zelfs een veilingmeester. De veiling is succesvol verlopen en heeft meer dan € 21.000 opgeleverd (na aftrek van de gemaakte kosten).

Wat heeft de Vriendenstichting bereikt?

Het bestuur van de Landelijke Stichting Kindertelefoon heeft een programma van eisen opgesteld waaraan de bestelbus moest voldoen. Volgens deze eisen is er een bestelbus gevonden en aangeschaft. Deze bus is door een gespecialiseerd bedrijf ingericht
volgens de wensen van de coördinatoren van de Kindertelefoon. Zo is er een dubbele accu ingezet en een omvormer zodat 220V apparatuur kan worden aangesloten. Er is een zitje ingericht met een tafeltje waar met kinderen een vertrouwelijk gesprek aan kan worden gevoerd. In de banken kunnen spullen worden opgeborgen. Aan de zijkant is een uitschuifbare luifel gemonteerd, handig voor het gebruik bij evenementen. De zijkanten zijn voorzien van het logo van De Kindertelefoon.
De aanschaf en inrichting konden geheel uit het bedrag van € 21.000 worden betaald.

De vriendenstichting zorgde voor beheer en onderhoud van de bus. Medewerkers van de Kindertelefoon konden voor een bepaalde periode. Zo konden alle locaties van de Kindertelefoon gebruik maken van de bus op events of bij promotionele activiteiten. De standplaats van de bus was Utrecht.